Een gezonde leefstijl is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Maar jij hebt het in je om mensen gezonder te maken! Je begeleidt en adviseert klanten op het gebied van voeding, voedingskeuzes en bereiden van voeding. Daarnaast stel je beweegprogramma’s voor ze op. Dit helpt klanten te komen tot een duurzame verandering in hun gezonde leefstijl. Hierbij houd je rekening met de omstandigheden van de klant, zoals bijvoorbeeld leeftijd of een beperkt budget.
Voeding- en leefstijladviseur
- Mijn niveau
- Mbo niveau 4
- Ik zoek
- BOL (leren en stage)
- Ik zoek
- BBL (werken en leren)
- Duur
- 3 jaar
Dit leer je tijdens je opleiding
Inhoud
In de opleiding leer je hoe je een sport- en bewegen programma voor een gezonde leefstijl opstelt en hoe je klanten hierin coacht en begeleidt. Hoe stel je een verantwoord menu op en hoe ontwikkel je nieuwe gerechten? Je leert feiten van fabels te scheiden op het gebied van (gezonde) voeding en hoe je op de hoogte blijft van de laatste trends en innovaties. Met jouw kennis leer je hoe je anderen wegwijs kunt maken in de wereld van voeding. Je leert hierbij adviseren en presenteren.
Stage
Een vak leer je nog altijd het beste in de praktijk. Tijdens je mbo-opleiding zit je niet alleen op school, maar doe je veel praktijkervaring op bij erkende leerbedrijven. Beroepspraktijkvorming (BPV) noemen we dat in het mbo. BPV is een verplicht onderdeel van je opleiding. Hoeveel tijd je hieraan besteedt, hangt af van je opleidingsvariant (BOL of BBL). Meer informatie vind je hier →Keuzedelen
Een mbo-opleiding bestaat uit een basisdeel, profieldelen en keuzedelen. Met een keuzedeel kun je een deel van je opleiding zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses en/of vervolgopleiding. Meer informatie over deze keuzedelen vind je hier→
Een goed begin
Toelatingseisen
Opleiding in het kort
Interesses
-
Kies je voor BOL (leren en stage) of BBL (werken en leren)?
- Als je kiest voor een BOL-opleiding (beroepsopleidende leerweg) combineer je leren op school met een stage van een paar weken of maanden. Je stage loop je op een erkend leerbedrijf en je krijgt mogelijk een stagevergoeding.
- Als je kiest voor een BBL-opleiding (beroepsbegeleidende leerweg) werk je vanaf het begin van je opleiding een aantal dagen per week bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast ga je meestal één dag per week naar school.
Meer informatie over de leerwegen vind je hier →
Bekijk waar de opleiding gevolgd kan worden
-
Ede
Lees meer over onze locatie in Ede
-
Leeuwarden
Lees meer over onze locatie in Leeuwarden
Jouw toekomst met de opleiding Voeding en leefstijladviseur
-
Mogelijke beroepen
- Voedings- en leefstijladviseur in een ziekenhuis of verpleeghuis.
- Medewerker bedrijfsrestaurant waar je nieuwe gerechten ontwikkelt.
- Adviseur in een sport-, fitness- of gezonheidscentrum.
-
Vervolg / Doorstroommogelijkheden
Als je verder wilt leren in dit vakgebied kun je kiezen voor een hbo opleiding, zoals Voeding & Gezond Leven, Docent en kennismanager voeding en communicatie, Voeding & Diëtetiek of Food Innovation. Natuurlijk kun je ook direct aan de slag in het werkveld.
-
Studie in cijfers
Studie in Cijfers laat zien hoe tevreden studenten zijn met deze opleiding, wat je kans op werk is en hoeveel studenten het afgelopen schooljaar zijn geslaagd.
Bekijk de informatie hier →
Meld je aan voor de opleiding Voeding- en leefstijladviseur
Voor het aanmelden heb je een DigID nodig. Heb je geen DigID, klik dan hier.
CREBO: Voeding- en leefstijladviseur (25995)