Vleesvervangers, voeding van de toekomst en nieuwe technische snufjes… Door te duiken in de wereld van productontwikkeling en kennis te maken met de nieuwste technische snufjes sta jij aan het roer van de voeding van de toekomst. Jij wilt alles weten over productontwikkeling en optimalisatie. Je zorgt voor producten die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen, rekening houdend met smaak, voedselveiligheid en voedselverspilling.
Vakexpert voeding, technologie en techniek
- Mijn niveau
- Mbo niveau 4
- Ik zoek
- BOL (leren en stage)
- Ik zoek
- BBL (werken en leren)
- Duur
- 3 jaar
Dit leer je tijdens je opleiding
Inhoud
In de opleiding leer je om voedselbereiding te optimaliseren, apparatuur in te stellen en storingen op te lossen. Je gaat onderzoek doen naar het proces van de productiemethodes, ingrediënten en verpakkingen en weet hoe je controles moet uitvoeren. Je leert personeel aan te sturen en om verantwoordelijk te werken. De economische, politieke en maatschappelijke ontwikkelingen komen ook aan bod in de opleiding. Dankzij jouw kennis kunnen productieprocessen verbeterd worden.
Stage
Een vak leer je nog altijd het beste in de praktijk. Tijdens je mbo-opleiding zit je niet alleen op school, maar doe je veel praktijkervaring op bij erkende leerbedrijven. Beroepspraktijkvorming (BPV) noemen we dat in het mbo. BPV is een verplicht onderdeel van je opleiding. Hoeveel tijd je hieraan besteedt, hangt af van je opleidingsvariant (BOL of BBL). Meer informatie vind je hier →
- 0
- 1
Keuzedelen
Een mbo-opleiding bestaat uit een basisdeel, profieldelen en keuzedelen. Met een keuzedeel kun je een deel van je opleiding zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses en/of vervolgopleiding. Meer informatie over deze keuzedelen vind je hier→
Meld je aan voor de opleiding Vakexpert voeding, technologie en techniek
Voor het aanmelden heb je een DigID nodig. Heb je geen DigID, klik dan hier.
CREBO: Vakexpert voeding, technologie en techniek (25979) Niveau: MBO4