Vakexpert voeding, technologie en techniek

CREBO: Vakexpert voeding, technologie en techniek (25979)
?
Vleesvervangers, voeding van de toekomst en nieuwe technische snufjes… Jij wilt alles weten over productontwikkeling en optimalisatie. Je zorgt voor producten die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen, rekening houdend met smaak, voedselveiligheid en -verspilling.
Introductie

De opleiding

Vleesvervangers, voeding van de toekomst en nieuwe technische snufjes… Door te duiken in de wereld van productontwikkeling en kennis te maken met de nieuwste technische snufjes sta jij aan het roer van de voeding van de toekomst. Jij wilt alles weten over productontwikkeling en optimalisatie. Je zorgt voor producten die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen, rekening houdend met smaak, voedselveiligheid en voedselverspilling.

wat ga je leren?

Dit leer je tijdens je opleiding

Inhoud

In de opleiding leer je om voedselbereiding te optimaliseren, apparatuur in te stellen en storingen op te lossen. Je gaat onderzoek doen naar het proces van de productiemethodes, ingrediënten en verpakkingen en weet hoe je controles moet uitvoeren. Je leert personeel aan te sturen en om verantwoordelijk te werken. De economische, politieke en maatschappelijke ontwikkelingen komen ook aan bod in de opleiding. Dankzij jouw kennis kunnen productieprocessen verbeterd worden.

Stage

Een vak leer je nog altijd het beste in de praktijk. Tijdens je mbo-opleiding zit je niet alleen op school, maar doe je veel praktijkervaring op bij erkende leerbedrijven. Beroepspraktijkvorming (BPV) noemen we dat in het mbo. BPV is een verplicht onderdeel van je opleiding. Hoeveel tijd je hieraan besteedt, hangt af van je opleidingsvariant (BOL of BBL). Meer informatie vind je hier →

Keuzedelen

Een mbo-opleiding bestaat uit een basisdeel, profieldelen en keuzedelen. Met een keuzedeel kun je een deel van je opleiding zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses en/of vervolgopleiding. Meer informatie over deze keuzedelen vind je hier→

De opleiding in beeld

Hier leer je het

Past deze opleiding bij jou?

Een goed begin

  • Kies je voor BOL (leren en stage) of BBL (werken en leren)?
    • Als je kiest voor een BOL-opleiding (beroepsopleidende leerweg) combineer je leren op school met een stage van een paar weken of maanden. Je stage loop je op een erkend leerbedrijf en je krijgt mogelijk een stagevergoeding.
    • Als je kiest voor een BBL-opleiding (beroepsbegeleidende leerweg) werk je vanaf het begin van je opleiding een aantal dagen per week bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast ga je meestal één dag per week naar school. 

     Meer informatie over de leerwegen vind je hier →

Locaties

Bekijk waar de opleiding gevolgd kan worden

  • Ede

    Lees meer over onze locatie in Ede

  • Leeuwarden

    Je krijgt les in het Food Application Centre for Technology (FACT). Dit is een onderzoeks – en opleidingsfaciliteit . Het FACT biedt mogelijkheden voor praktijkgericht onderwijs en onderzoek en een proeftuin op het gebied van voedingsmiddelentechnologie.

    Lees meer over onze locatie in Leeuwarden

Meld je aan voor Vakexpert voeding technologie en techniek
Jouw toekomst

Jouw toekomst met de opleiding Vakexpert voeding technologie en techniek

  • Mogelijke beroepen
    • Specialist operator in de levensmiddelen industrie.
    • Producent van levensmiddelen.
    • Leidinggevende bij een levensmiddelenbedrijf. 
  • Vervolg / Doorstroommogelijkheden

    Als je verder wilt leren in dit vakgebied kun je kiezen voor een hbo opleiding, zoals European Food Business, International Food Operations Management, Food Innovation of Voedingsmiddelentechnologie. Natuurlijk kun je ook direct aan de slag in het werkveld.

  • Studie in cijfers

    Studie in Cijfers laat zien hoe tevreden studenten zijn met deze opleiding, wat je kans op werk is en hoeveel studenten het afgelopen schooljaar zijn geslaagd. 

    Bekijk de informatie hier